Cum poate influenta Google +1 pozitionarea website-ului in motoarele de cautare

Google a lansat optiunea “+1”, similara cu “Like-ul” din Facebook. Acum, utilizatorii Google pot vota diferite pagini si video iar aceste voturi vor fi publice. Avantajul optiunii +1 este relevanta: obtii recomandarile corecte deoarece vin de la persoane care conteaza pentru tine, la momentul potrivit – exact cand tu cauti informatii utilizand motorul de cautare, si in formatul corect – chiar in rezultatele cautarii.

Optiunea “+1” va permite userilor sa voteze pentru pagini si filme online si aceste voturi vor fi facute publice.

O pagina web care obtine multe click-uri +1 ofera in mod evident ceva mai bun din punct de vedere calitativ decat altele. Astfel, ar avea sens ca aceste pagini sa fie pozitionate mai sus in motorul de cautare.

De altfel, Google a confirmat ca numarul de click-uri +1 influenteaza pozitionarea site-ului in motoarele de cautare. Cum afecteaza acest fapt pozitionarea site-ului tau? Ce trebuie facut pentru a-ti mentine pozitionarea dar, mai ales, pentru a-ti creste pozitionarea in motoarele de cautare?

Sa vedem:

Click-urile +1 sunt un factor de ranking in algoritmul Google, asadar ar trebui sa adaugi butonul “+1” pe toate paginile din site-ul tau. Astfel, userii care ajung pe site-ul tau au optiunea evidenta de a da click pe +1. Tine cont de faptul ca multe website-uri nu folosesc inca acest buton, asadar vei avea un avantaj daca folosesti aceasta optiune chiar acum pentru a-ti creste pozitionarea in motoarele de cautare.

Cum afecteaza +1 site-ul din punct de vedere SEO?

Confirmarea faptului ca +1 va influenta pozitionarea site-ului in motoarele de cautare ne duc cu gandul la faptul ca vom vedea cateva modificari in algoritmul Google. Specialistii SEO ar trebui sa fie in garda, sa urmareasca indeaproape cum afecteaza +1 pozitionarea site-urilor si sa dezvolte noi strategii SEO pentru a folosi aceasta optiune oferita de Google in folosul lor.

De acum inainte, specialistii SEO vor fi nevoiti sa lege campaniile SEO cu alte retele sociale si s a desfasoare mai intens campanii de content marketing. Este interesant faptul ca noua optiune +1 a fost lansata la doar cateva saptamani dupa lansarea Google Panda, ceea ce dovedeste inca o data ca Google depune eforturi considerabile pentru a incuraja cresterea in motoarele de cautare numai prin modalitati oneste si, in acelasi timp, de a anihila practicile neloiale de SEO.

Atentie la firmele care ofera servicii SEO!

Mare atentie la promisiunile firmelor de SEO! Deja exista pachete de servicii “click-uri +1” care presupun sa platesti o suma si firma sa iti mareasca numarul de click-uri +1 pe site-ul tau.

Este foarte improbabil ca aceste click-uri sa-ti creasca pozitionarea website-ului in motoarele de cautare din urmatoarele motive:

  • Ai nevoie de cont Google pentru a da click pe +1. Google stie cine da click si pe ce alte butoane s-a dat click de catre acelasi user.
  • De obicesi se folosesc aceleasi conturi sau se creeaza unele noi doar pentru click-uri.

Este extrem de usor pentru Google sa detecteze click-urile si conturile artificiale. Asadar, daca vei cumpara click-uri +1 pentru site-ul tau, este foarte posibil ca Google sa afle si sa-ti blocheze site-ul.

Calitatea click-urilor +1 conteaza, nu cantitatea. Iar calitatea printr-o strategie integrata si onesta.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *