Leírok egy módszert, amivel a legközelebbi PageRank osztás után bármilyen PageRank-et elérhetsz, mindezt blackhet cselek nélkül. Most valószínűleg az gondolod, hogy: „a macskák károsak a szellemi képességeimre”, de mindjárt megérted. Előrebocsátom, hogy helyezés szempontjából teljesen mindegy, de a link-építést nagyon megkönnyíti a nagyobb PageRank (hála a PageRank kultusz nagyszámú hívének). Éppen ezért sokan készítenek „konzervdomaineket”. Ez alatt azt értem, hogy minimális tartalommal és kulcsszavas domainnel rendelekező oldalakat tartanak átirányítva egy nagy PageRankű oldalra. Ha van olyan domained, amit éppen nem használsz, 301-es (Moved Permanently) átirányítással egy kívánt PageRankű oldalra irányítsd őket. Például egyik nem használt domainemnek, a weblapkeszites.ro-nak megszüntettem az átirányítását és feltettem rá a szokásos placeholderemet. Mivel eddig ez egy másik saját domainre mutatott, most a Google Toolbar és a SeoQuake is PageRank 3-nak jelzi ki. Tehát sikerült lemásolni az egyik oldalam PageRankjét. Olvasd tovább és megtudhatod a részleteket, de gondolom már sejted mire lesz a konklúzió.

Mivel a példában szereplő oldal csak egyetlen fórumtéma mélyén levő linket kapott, ezért az egyetlen lehetőség erre a „csodára” az maradt, hogy a PageRank osztás előtt át volt irányítva 301-el egy olyan domainre (a példában a Mahonlap.com-ra) aminek ilyen PageRankje lett az újraosztáskor. Tehát az átirányított domainek PageRank osztáskor megkapják a céldomain PageRankjét.

A gyakorlatban érdemes saját domainekre mutatni, hiszen egyébként elveszíthetjük az oda tévedő látogatókat. Ennek ellenére, hogy az elméletemet bizonyítsam a Purgatorium.co.uk oldalt átirányítottam egy purgatórium szóra releváns PageRank 10-es oldalra, nevezetesen az usa.gov-ra. (Remélem nem haragszik meg senki ezért a poénért.) Ha az elméletem helyes, akkor a következő PageRank osztásnál lesz egy PageRank 10-es oldalam.

Szerintem az ilyen módon nyert PageRank csak korlátozott ideig, maximum a következő PageRank update-ig tart. Továbbá ennek semmi hatása nem lesz a helyezésre. Viszont ez lehet az utolsó szeg a PageRank kultusz koporsójában. A PageRank kultusz lerombolását persze sem nekem, sem másnak nem sikerül elérni. Az én előző próbálkozásommal ez volt: A PageRank halála.

Remélem, hogy pár embernek sikerült felnyitni a szemét a PageRankkel kapcsolatban. Figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy ne vásároljon domaint a nagy PageRank miatt, hiszen nem csak az általam leírt mód van arra, hogy valaki mesterségesen szerezzen magas PageRanket.