Túl gyakran találkozom azzal, hogy egy weboldal szöveges (sőt néha képes) tartalmait „lopják”. A „Másolják az oldalt!” gyakori a SEO fórumok témái között is. Ebben a blogbejegyzésben igyekeztem összefoglalni a megoldási javaslatokat.

Bővebben...

Az első és legfontosabb dolog, hogy a blackhat seo ott kezdődik, amikor valamit csak a jobb Google helyezés reményében teszel, tekintet nélkül a látogatóid igényeire (vagy sokszor a józan észre). Ilyen trükköket soha, semmilyen okból ne használj. Az alábbi blog bejegyzés azért született, hogy megosszak veled egy kevésbé ismert blackhat trükköt, és így felismerd az ilyen oldalakat. Azért jó, ha felismered a blackhat oldalakat, mert így elkerülheted, hogy a megbízott SEOsod ilyesmit csináljon, vagy linkelj ilyenekre.

Bővebben...

Ha már több weblapod van, az első ötlet általában az, hogy mindeniket mindenikkel linkeld össze. Azt talán mondanom sem, kell hogy ez egyáltalán nem jó ötlet. A másik véglet, hogy csak és kizárólag a lehető legrelevánsabb oldalainkat linkeljük össze. Ez sokkal jobb eset keresőoptimalizálás szempontjából, viszont így egy csomó linkelési és így pozícióerősítő lehetőséget kihagyunk. A megoldás szerintem a linkpiramis kialakítása. Ennek a link építési struktúrának a másik nagy előnye, hogyha felhasználhatjuk az olyan oldalainkat, amik vitatható linkeket kaptak, például kérdéses linkkatalógusok tömkelegéből, vagy esetleg olyan tartalmakat tartalmazó oldalakról, ahonnan nem szeretnénk linkelni a fő projekünket. Természetesen csak a Google által indexelt oldalak kerülhetnek bele bármilyen link-építési struktúrába.

Bővebben...

Kétségtelen, hogy a keresőoptimalizálás nélkülözhetetlen a webáruházak és más eCommerce szolgáltatások számára. Nagyon sok webáruház tulajdonos elköveti azt a hibát, hogy a keresőoptimalizálást informatikai kérdésként kezeli és rábízza a programozóra, mondván, hogy „ő infot végzett, biztosan ért hozzá”. Ez körülbelül annyira végzetes hiba, mintha a nyáj őrzését pásztorkutyák helyett párducokra bíznánk. Ezt a SEO blog bejegyzést tovább olvasva a webáruházak SEO-jának alapjait ismerhetjük meg.

Bővebben...

A kulcsszóelemzési módszerek közül talán a legismertebb KEI, vagyis kulcsszó hatékonysági index. Ez minden SEO audit alapeleme, a legtöbb kulcsszóelemzési módszer ennek a továbbfejlesztése. A blogbejegyzésből megtudhatod, hogyan kell KEI-t számolni, és ez miért fontos egy SEO projekt előtt. Végül pedig megvizsgáljuk a KEI módszert ért kritikákat, illetve megnézzük, hogy mi történne, ha Budapest utcáin egy leopárd sétálgatna.

Bővebben...